Постинг
19.12.2008 17:10 -
Коледната пуйка на Буш
Това е изпитана марка в която грешка няма.
Толкова е лесно, Размразявате я добре. Слагате я нагор с краката върху дъската. Разчеквате я смело, за да и отрежете добре бедрата, така , че да остане само трупа .Разрязването по основната кост с остър нож. не е задължително, ако ви се струва , че не можете да я извадите
След което разчепвате добре крилата, за да опре ножа между ставите - отстранявате и тях, маха се кожата и остава само месото.
Задължително е да постои поне 12 часа в хладилника във марина от соев сос, около 200 гр. бяло вино чер пипер и розмарин в тесен и висок съд,.
Пече се на бавен огън - (не повече от 200 градуса) продължително време, като преди да я сложите във фурната в тесен и висок съд я овалвате обилно в подсолено олио, добавя се и чаша и половина вода, (зависи от големината и), но само да покрие дъното на съда. Покривате я с готварско фолио или капак и 2 пъти по време на печенето, ако ви изглеждоа сухо месото добавяте върху нея няколко кубчета масло и с лъжица заливате отгоре от соса в съда.
Накрая може да махнете капака или фолиото за да се запече отгоре до златисто , реже се внимателно задължително върху дъска, ако искате да изглежда ето така:
Един съвет:
когато готвите не разчитайте на друг , пригответе го сами, влезе ли повече от една жена в кухнята става бъркотия.
Това е пуйката на Буш приготвена в Белия дом, но и моята става така
и е много вкусна.
Гарнитурата измислете сами по ваш фкус,
даже може и нещо да сътворите от бедрата и крилата, но за тях др. път.
Не се плашете в коледната пуйка на Буш няма нищо сложно, уверявам ви
че е проста леснотия!
за гарнитура - едро нарязани картофи "соте" - сварено-задушени-запечени с масло, леко подлучени с пестеливо нарязана скилидка чесън и щедро поръсени с пресен (по възможност) копър. също прекрасна "царска" туршийка с преобладаващо присъствие на карфиол, 50мл сливенска перла за начало, каберне совиньон (може мавруд) за основа и напръстник ароматно кафе за добро храносмилане накрая. десерт?
цитирайopisanie priemam vsi4ko kakvoto kazva6 makar 4e mislq 4e samo ot dumata sote e iasno.Po4ti i s rakiqta sum suglasna no po4nahme bez salatka.
Ne sum mnogo na ti s desertite. Moje bi po skoro 6te predpo4eta nesto koeto ne sum opitvala...
цитирайNe sum mnogo na ti s desertite. Moje bi po skoro 6te predpo4eta nesto koeto ne sum opitvala...
е за лаиците,э добавено е нарочно - за професионалисти като нас, ясно, може и само соте. салатка, когато има царска туршия не е задължителна. а перлата, твърдя, е най-хубавата българска ракия - след нея нареждам бисерната, отлежала бургаска мускатова, стралджанска мускатова, отлежала троянска сливова. говоря за истинските, дестилирани, ракии, не за одеколоните в скъпи бутилки.
цитирайdristva kato manna nebesna...
Malko se 4uvstvam kato zatvorena v kiler nalutena s piper i zato4ena pri teb no kakto i da e
Pei syrce!
цитирайMalko se 4uvstvam kato zatvorena v kiler nalutena s piper i zato4ena pri teb no kakto i da e
Pei syrce!
за сунгурларската получаваш специални аплодисменти! въпреки, че това с килера не го схванах...по-скоро ще се направя, че не съм го чул:)
цитирайvse edno ne sum go kazala.....
цитирайа от мен музиката:
http://www.youtube.com/watch?v=KVXgoNMCS-s&feature=related
и мнооооого любов!
цитирайhttp://www.youtube.com/watch?v=KVXgoNMCS-s&feature=related
и мнооооого любов!
приемам и двете!
цитирай