Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2008 17:10 - Коледната пуйка на Буш
Автор: glarus Категория: Хоби   
Прочетен: 5869 Коментари: 8 Гласове:
0



 


imageТова е изпитана марка в която грешка няма.
Толкова е лесно,  Размразявате я добре. Слагате я нагор с краката върху дъската. Разчеквате я смело, за да и отрежете  добре бедрата, така , че да остане само трупа .Разрязването  по основната кост с остър нож. не е задължително, ако ви се струва , че не можете да я извадите
image
След което разчепвате добре  крилата, за да  опре ножа между ставите - отстранявате и тях, маха се кожата и остава само месото.
Задължително е да постои поне 12 часа  в хладилника във марина от   соев сос,  около 200 гр. бяло вино   чер пипер и розмарин в тесен и висок съд,.
Пече се на бавен огън - (не повече от 200 градуса) продължително време, като преди да я сложите във фурната   в тесен и висок съд  я овалвате обилно в подсолено олио, добавя се и чаша и половина вода, (зависи от големината и), но само да покрие дъното на съда. Покривате я с готварско фолио или капак и 2  пъти по време на печенето, ако ви изглеждоа сухо месото добавяте  върху нея  няколко кубчета масло и с лъжица  заливате отгоре от соса в съда.
Накрая може да махнете капака или фолиото за да се запече отгоре до златисто , реже се внимателно задължително върху дъска, ако искате да изглеждаimage ето така:

image
Един съвет:
когато готвите  не разчитайте на друг , пригответе го сами, влезе ли повече от една жена в кухнята  става бъркотия.

Това е пуйката на Буш приготвена в Белия дом, но и моята става така
и е много вкусна.

Гарнитурата  измислете сами по ваш фкус,
 даже може и нещо да сътворите от бедрата и крилата, но за тях др. път.

Не се плашете в коледната пуйка на Буш  няма нищо сложно, уверявам ви 
че е проста леснотия! 




Гласувай:
0



1. veshter - моето предложение:
19.12.2008 21:15
за гарнитура - едро нарязани картофи "соте" - сварено-задушени-запечени с масло, леко подлучени с пестеливо нарязана скилидка чесън и щедро поръсени с пресен (по възможност) копър. също прекрасна "царска" туршийка с преобладаващо присъствие на карфиол, 50мл сливенска перла за начало, каберне совиньон (може мавруд) за основа и напръстник ароматно кафе за добро храносмилане накрая. десерт?
цитирай
2. glarus - zarad jivopisnoto ti
19.12.2008 21:45
opisanie priemam vsi4ko kakvoto kazva6 makar 4e mislq 4e samo ot dumata sote e iasno.Po4ti i s rakiqta sum suglasna no po4nahme bez salatka.
Ne sum mnogo na ti s desertite. Moje bi po skoro 6te predpo4eta nesto koeto ne sum opitvala...
цитирай
3. veshter - glarus - описанието
19.12.2008 22:18
е за лаиците,э добавено е нарочно - за професионалисти като нас, ясно, може и само соте. салатка, когато има царска туршия не е задължителна. а перлата, твърдя, е най-хубавата българска ракия - след нея нареждам бисерната, отлежала бургаска мускатова, стралджанска мускатова, отлежала троянска сливова. говоря за истинските, дестилирани, ракии, не за одеколоните в скъпи бутилки.
цитирай
4. glarus - sungularskata mi
19.12.2008 22:31
dristva kato manna nebesna...
Malko se 4uvstvam kato zatvorena v kiler nalutena s piper i zato4ena pri teb no kakto i da e
Pei syrce!
цитирай
5. veshter - glarus :)
19.12.2008 22:39
за сунгурларската получаваш специални аплодисменти! въпреки, че това с килера не го схванах...по-скоро ще се направя, че не съм го чул:)
цитирай
6. glarus - ok
19.12.2008 23:41
vse edno ne sum go kazala.....
цитирай
7. compassion - Благодаря ти , мила!
22.12.2008 15:43
а от мен музиката:
http://www.youtube.com/watch?v=KVXgoNMCS-s&feature=related
и мнооооого любов!
цитирай
8. glarus - Благодаря ти
23.12.2008 11:06
приемам и двете!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: glarus
Категория: Хоби
Прочетен: 3558403
Постинги: 84
Коментари: 1513
Гласове: 8851
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031